Un pas més cap a la normalitat democràtica a l’Ajuntament de Mataró

Amb l’entrada del company David Lloveras com a nou regidor de l’Ajuntament de Mataró, donem un pas més cap a la normalitat democràtica ja que recuperem una tercera part de la representació que ens va concedir la ciutadania a les darreres eleccions municipals.

A partir de febrer passarem a tenir un 66% de la nostra representació després de les marxes de dues de les regidores de VOLEMataró durant aquesta legislatura. És a dir, que arrosseguem molts mesos que només ens han deixat treballar a un terç del nostre potencial. I si amb una regidora hem estat capaços de fer tot el que s’ha aconseguit, imagineu-vos si haguéssim disposat dels tres que ens van concedir els mataronins i les mataronines a les eleccions municipals del 2015. Però el joc democràtic té aquestes escletxes que algunes persones els agrada aprofitar per benefici propi.

Amb el nou regidor tindrem més capacitat de solucionar els problemes de la gent, arribar a acords pel bé de Mataró i tirar endavant les propostes que considerem importants pels mataronins i les mataronines. Una capacitat d’acord i de diàleg que no ha tingut el govern del PSC i David Bote, que espera repartir-se les cadires amb qualsevol formació que li doni el “sí”. Li és igual si és el PP, Ciutadans o la nova marca d’Iniciativa.

David Lloveras representa l’entrada a l’Ajuntament de Mataró d’un ciutadà d’esquerres, que vol millorar la ciutat i que no forma part d’una classe política que ha traït la seva història.

Nosaltres som d’esquerres i en fem bandera.

Per això hem tancat un acord amb el moviment de SOM Alternativa iniciat per Albano Dante Fachin, on ens estem agrupant persones d’esquerres que volem canviar casa nostra. Per contra, n’hi ha d’altres que reneguen dels seus inicis perquè prefereixen repartir-se diners i càrrecs públics.

VOLEMataró guanya un regidor a partir de febrer, però el més important és que hi guanya la gent de Mataró perquè tenen una altra persona que es preocupa pels seus problemes i que busca solucions. Fins ara ho ha fet des del carrer, i a partir de febrer ho farà com a regidor.

Les primàries de VOLEMataró – SOM Alternativa superen el 95% de participació

Aquest cap de setmana han tingut lloc les votacions de les primàries a VOLEMataró – SOM Alternativa i ho han fet 127 persones de les 136 adherides al partit. Aquesta xifra suposa un 95,96% de participació.

Des del VOLEMataró – SOM Alternativa es fa una valoració molt positiva de la xifra de votants ja que supera les dades de les primàries que s’han fet fins ara a la ciutat i situa aquestes primàries com les més participaves de Mataró.

El sistema de votació permetia ratificar la cap de llista Montse Morón que ja va obtenir l’aval unànime dels òrgans del partit. Tot i així es va decidir que també se sotmetés al suport dels adherits al partit. També es va decidir qui formava part de la llista i quina posició ocuparien.

La cap de la llista municipal, Montse Morón, ha destacat el caràcter treballador de la gent que forma la llista i dona les gràcies a tota la gent que ha fet possible les Primàries pel seu treball en equip i de forma voluntària.

COMPOSICIÓ DE LA LLISTA

La llista obtinguda de les primàries mostra com tres dones estan en les sis primeres posicions de la candidatura: Montse Morón com a cap de llista, Mari Carmen Domínguez al número 4, responsable d’Igualtat al partit junt amb la Mari Carmen González al número 6.

Com a número 2 hi haurà David Lloveras, responsable de comunicació i que ha acompanyat Morón en el projecte des del principi. En el número 3 hi ha José Antonio Lara, responsable de mobilitat en el partit. En el 5 trobem a Manuel Conejo, membre des del principi del partit i responsable dels tràmits administratius i en el 7 a Adam Pardo, responsable de l’àmbit de Seguretat i Prevenció.

Errors molt greus durant la licitació d’obres a Cerdanyola obliguen a anul·lar-la

L’alcalde, David Bote, intenta defensar-se afirmant que és un error sense importància, tot i que podria haver incorregut en un delicte de prevaricació

VOLEMataró va denunciar ahir durant una roda de premsa “les mentides de l’alcalde David Bote” que intenten treure importància a l’anul·lació de la licitació de les obres d’urbanització del barri de Cerdanyola.

Per la formació encapçalada per la regidora Montse Morón, “s’han comès irregularitats molt greus durant la licitació” que fins i tot va denunciar el secretari de l’Ajuntament en un informe.

“El més important de tots és que es va licitar l’obra mesos abans de tenir el vist-i-plau dels tècnics de l’Ajuntament”, una situació que va en contra de la llei. A més, “durant l’obertura de sobres es va passar per alt, com si no passés res, la falta de documentació i d’informes que havien de mostrar les empreses”. Amb les obertures d’aquests sobres i no corregint la manca d’informació, el govern estava donant per vàlida la licitació, tot i que era evident que no podia fer-ho.

La regidora de VOLEMataró, Montse Morón, va mostrar-se decebuda pel govern de Bote i va denunciar “que tenen els mateixos tics que governs anteriors i que ens han portat a tenir casos com el del Sorrall que han provocat pèrdues irreparables per a l’economia de la ciutat per valor de milions d’euros”. Uns diners que per ara no se’n fa càrrec ningú i que la ciutadania sembla que no recuperarà.

Morón va aprofitar l’avinentesa de la roda de premsa per reclamar la documentació que li deuen del Rengle ja que “el PSC ha incomplert tots els terminis per fer-la pública que ell mateix va donar”.

La Renta Garantizada de Ciudadanía , un derecho para las personas vulnerables

Ayer en Junta de Portavoces presentamos la Declaración Institucional para mostrar el soporte público del Consistorio a la Renta Garantizada de Ciudadanía y el trabajo de la plataforma transversal creada en Catalunya con el objetivo de romper desigualdades sociales. Otra Declaración que se nos aprobó por unanimidad del Consistorio.

Desde VOLEMataró seguiremos luchando por un derecho como la Renta Garantizada de Ciudadanía. Somos los garantes que el gobierno debería tomar decisiones por el bien común de todas las personas. Por eso volvemos a poner encima de la mesa la propuesta de la Renta Básica Universal. Ante el olvido de los derechos como la Renta Básica Universal, nosotros somos la memoria que no olvida.

Por ese motivo solicitamos a la Diputación la implementación de la totalidad de la Ley de la Renta Garantizada de Ciudadanía y en consecuencia de la generalización de la compatibilidad con las rentas del trabajo a tiempo parcial que supone unos ingresos inferiores al Indicador de la Renda de Suficiencia de Catalunya.

La promoción de la actualización, en el término más breve posible, del Indicador de la Renda de Suficiencia de Catalunya, el cual está congelado des del año 2010.

Incrementar la información con campañas y actos específicos, promovido desde el Ayuntamiento con soporte de técnicos y expertos de la Generalitat. Así todas las personas y familias que tienen derecho a beneficiarse de la Renta Garantizada de Ciudadanía puedan solicitarla.

Solicitamos la defensa de la Ley de la Renta Garantizada de Ciudadanía delante de cualquier amenaza o recorte que se pueda dar en un futuro. Defender y garantizar el derecho de las personas más vulnerables es nuestro deber.

Por otro lado, damos soporte a la Declaración Institucional presentada por la CUP sobre el soporte a los profesores investigados por Fiscalía por delitos de odio. El gobierno español quiere purgar los colegios de los que no son afectos al régimen. Un comportamiento dictatorial que sufrimos por culpa del PSC, el PP y C’s. Los mismos que quieren pactar el año que viene al lado de los Comunes. Que la ciudadanía vaya tomando nota. El PP y C’s están muy cómodos gobernando al estilo franquista con el apoyo del PSC. Pues bien, aquí nos encontrarán defendiendo a nuestros maestros.

El Miquel Biada es otro objetivo del gobierno, lo quiere purgar de aquellas personas que no les gustan. Pues en mayo del año que viene les tendremos que purgar a ellos del gobierno.

Por último y no menos importante nos sumamos a la Declaración Institucional que se ha hecho conjunta contra la sentencia nombrada “La Manada”. En política, hay que tener más agallas cuando hay en juego la vida de una mujer. Y hemos visto como el gobierno del señor Bote ya se queda corto en muchos temas, pero cuando hay una violación de por medio no nos podemos andar con medias tintas.  Y en la propuesta presentada por el PSC se ha demostrado esa tibieza.

Las Naciones Unidas dicen que es una violación, Europa ha dicho que es una violación, pero en Mataró nos tiembla la mano. Así no se gobierna.

Ple Extraordinari El Rengle i El Sorrall

Comunicat sobre l’aprovació per decret del Codi de Conducta

Davant la recent aprovació del Codi de Conducta i Bon Govern, mitjançant decret de l’Alcalde David Bote el passat 26 d’abril, els grups de CiU Mataró, ERC-Mov.Esquerres, VOLEMataró i la CUP volem expressar el següent:

 1. Els grups sota-signants d’aquest comunicat manifestem el nostre absolut compromís amb el comportament ètic i transparent dels representants públics. Per aquesta raó, des del primer moment hem donat suport a l’elaboració del Codi de Conducta i Bon Govern de l’Ajuntament de Mataró i hem participat activament en l’elaboració del document final que s’hauria d’haver portat al Ple.
 2. Lamentem que l’alcalde decidís retirar el punt sobre l’aprovació d’aquest Codi de Conducta de l’ordre del dia del Ple del passat 12 d’abril, sense previ avís i sense donar cap explicació als grups, que no vam poder expressar el nostre posicionament davant aquest fet.
 3. També volem expressar el nostre malestar davant el fet que l’alcalde hagi aprovat aquest Codi ètic per decret. Un document que formarà part del cos jurídic de l’Ajuntament és important que sigui debatut i aprovat pel màxim òrgan de govern municipal, que no és altre que el Ple.
 4. Ens ha sorprès, a més, que un cop aprovat per decret, se’ns faci arribar un formulari exhortatiu d’adhesió particular al Codi de Conducta i Bon Govern. Una vegada més, el govern i l’alcalde actuen per la directa i evitant el diàleg amb els grups municipals del Consistori.
 5. Per tot això, els grups sota-signants volem anunciar que no ens adherirem al Codi de Conducta i Bon Govern fins que se segueixin els tràmits correctes per a la seva aprovació, és a dir, que es porti a aprovació del Ple Municipal.

El Govern del PSC entrega Mataró Bus a una multinacional mexicana

El govern de Mataró cada dia fa un pas més per entregar el servei de transport públic d’autobusos a una multinacional mexicana: Avanza. La proposta del regidor David Bote i els seus companys de viatge és regalar un bé públic que paguem tota la ciutat. Els motius? Cadascú que tregui les seves conclusions.

Una de les estratègies principals que fa servir el PSC és desvincular el Pla de Mobilitat de la ciutat amb el Mataró Bus. És curiós com els socialistes de la nostra ciutat són els únics que pensen que la xarxa d’autobusos de Mataró no té res a veure amb la mobilitat a la ciutat, ni de les persones que hi viuen…

Les dues persones responsables de l’àrea de Mobilitat, primer la Núria Moreno i ara en Juan Carlos Jerez no tenen la capacitat d’obrir el calaix on han amagat el Pla de Mobilitat i fer-lo públic. Una prova més que el volen desvincular del Mataró Bus i premiar a una multinacional mexicana. I seguim sense conèixer els seus motius.

La seva excusa és la de sempre, tot és per culpa de l’oposició… El PSC és qui governa la ciutat i ha d’aprendre a assumir les responsabilitats de la seva mala gestió, des de fa dècades. El desgovern regna dins el PSC. Cadascú que tregui les seves conclusions.

La proposta del govern encara no ha passat pels Consells Territorials ni pel Consell de Mobilitat. Aquest últim acumula un any d’inactivitat i suposem que el govern l’activarà per la pressió que fem des de l’oposició. Segur que aquesta setmana tenim novetats.

 Proposta de mobilitat del PSC

 • Genera una hipoteca per 10 anys del transport públic que altres governs no podrem canviar encara que ho vulguem. A més, aquesta hipoteca amb la multinacional mexicana es pot estendre 2 anys més, és a dir, fins a 12.
 • Les presumptes millores que anuncia el govern són clarament insuficients per tenir un transport públic de qualitat tant pels usuaris com pels treballadors que l’han de fer possible.
 • La proposta del govern parla de temps d’espera de fins a 30 minuts. Clarament insuficient per potenciar l’ús del transport públic i que les persones deixin el vehicle privat. En 20 minuts, et pots recórrer una bona part de la ciutat caminant i encara més en cotxe.
 • L’informe fet per l’AMTU que demana la privatització total del Mataró Bus deixa molt a desitjar la seva imparcialitat. A l’anàlisi, les propostes on l’ajuntament té el control del servei són menystingudes.
 • L’actual propietària del Mataró Bus, per voluntat del PSC, és la multinacional mexicana Avanza. Es vol tornar a presentar per gestionar la xarxa d’autobusos malgrat totes les resolucions favorables als treballadors davant les denúncies d’assetjament laboral. Inspecció de Treball confirma la situació i encara n’hi ha d’altres per resoldre, algunes d’elles denunciades davant els Mossos d’Esquadra. Per decència i evident maltracte laboral, aquesta multinacional mexicana no s’ha de poder presentar a la licitació.
 • La ciutadania de Mataró és qui paga la major inversió que s’ha de fer, i que no assumeix la multinacional, com són els autobusos. Malgrat això, els beneficis se’ls queda un altre.
 •  El servei empitjora cada dia que passa. El govern vol que les línies 4 i 5 deixin de passar per la Plaça de les Tereses. A més, la línia 5 no vol ni que arribi a l’estació de tren.

Algunes contrapropostes

 • Seguim amb la mà estesa per arribar a un acord multipartit en benefici de les mataronines i els mataronins. Encara podem portar a bon termini una millora considerable del transport públic a Mataró.
 • Baixar el bitllet senzill a 1 euro per potenciar l’ús de l’autobús, reduir la càrrega a les butxaques de la ciutadania i millorar l’aire que respiren les mataronines i els mataronins.
 • Ampliar els horaris fins a la matinada a la zona de l’Hospital de Mataró.
 • Reforç de les línies 1 i 2 ja que són circulars i necessiten més temps per fer el trajecte.
 • Reforç de la resta de la línies amb una major presència d’autobusos.
 • Inversió clara i decidida per autobusos híbrids i elèctrics per millorar la salut de la ciutat.
 • Reduir la hipoteca de 12 anys a 4. Si la concessió és de només 4 anys, cada govern podrà decidir incorporar millores al transport públic.
 • Crear una empresa mixta público-privada on el control estigui en mans de l’ajuntament amb un mínim del 51% de les accions. Qui inverteix, controla.
 • Aquesta empresa i els treballadors han de col·laborar estretament ja que són els que millor coneixen el funcionament del Mataró Bus. La proposta és la creació d’un Òrgan de Control de Gestió dins l’empresa mixta.
 • El Comitè de Seguretat i Prevenció ha de tenir protocols reals i efectius de control.
 • Controls periòdics amb enquestes de qualitat i índexs de qualitat percebuda per part dels usuaris i dels treballadors.
 • Les possibles penalitzacions a l’empresa gestora i, sobretot als treballadors, han de quedar ben definides i han de ser públiques en un portal de transparència.
 • Control real amb i dels operadors interurbans per evitar la competència deslleial al transport públic.
 • Creació d’una Estació d’Autobusos (cotxeres) en condicions. D’aquesta manera els treballadors podran fer la regulació en condicions.

El transport públic de Mataró ha de ser assequible i eficient per a la ciutadania i que només utilitzin el cotxe per casos d’emergència.

GRUP MUNICIPAL VOLEMataró

La regidora Montse Morón denuncia los insultos, difamaciones y ataques machistas del PP del Maresme por su apoyo a la participación ciudadana del 1-O

El secretario general del PP del Maresme critica el sueldo de la regidora, pero olvida el sueldo de su regidor en Mataró, que es más elevado.

En el momento que la regidora de VOLEMataró, Montse Morón, ha apoyado a la participación ciudadana durante el 1 de octubre, ha empezado a recibir ataques por parte del PP del Maresme, en concreto, a las redes sociales y por parte del secretario general del PP maresmenc, Marco A. Fernández.

Morón ha explicado en rueda de prensa que “tengo la obligación de denunciar y dejar patente comportamientos machistas” y ha agradecido el apoyo mostrado por diferentes partidos políticos y entidades de la ciudad. “No entiendo porque ser mujer, política y de izquierdas es un crimen por el PP puesto que sólo intento conseguir que mi ciudad y su gente mejoren su situación”.

Una de las mentiras que denuncia la regidora de Mataró, es que “me acusen de cobrar 40.000 euros el año cuando esto no es cierto puesto que a Queremos tenemos un límite salarial por respecto a la ciudadanía”. “Unas críticas”, explica Morón, “que no se hacen extensivas, por ejemplo, a su regidor popular en Mataró, que cobra un sueldo mucho más elevado que el mío”. “Entiendo, por lo tanto, que el secretario general del PP del Maresme, es un gran defensor que las mujeres siempre tenemos que cobrar menos que los hombres”.

Hacer política no es calumniar, no es mentir y no es mostrar una carencia absoluta de argumentación”. La regidora de VOLEMataró también ha recordado que “a diferencia de él, yo sólo estaré dos legislaturas porque no pienso vivir de la política”.

COMISIÓN De ÉTICA Y BUEN GOBIERNO

Por otro lado, Montse Morón ha aprovechado la rueda de prensa para explicar que la Comisión de Ética y Buen Gobierno del Ayuntamiento de Mataró está trabajando en un Código Ético, “una medida que hemos aportado las formaciones que representamos la nueva política”.

Propusimos que dentro del Código Ético Municipal haya un añadido que haga referencia al transfuguismo político, unos anexos que provienen del Pacto Nacional Antitransfuguisme firmado por todos los partidos políticos”. Además, ha dicho Morón, “la mayoría de partidos del consistorio han dado su apoyo a la Junta de Portavoces propuesta por Queremos para firmar un documento antitransfuguisme por el Ayuntamiento, una situación que puede sufrir cualquier partido y que tenemos que parar”.

La regidora de Mataró ha acabado diciendo que, “las tránsfugas son personas que se aprovechan del trabajo de los otros para asegurarse un sueldo y una carrera política, que no tienen escrúpulos a saltar de partido en partido y, el peor de todo, que han engañado y mentido a la cara a las personas que las votaron para defender un proyecto político que han acabado traicionando”.

Montse Morón surt reforçada amb la resolució de Podem després de l’expulsió d’Anna Caballero

Podem ha expulsat la regidora no adscrita Anna Caballero i referma el seu suport a Montse Morón i VOLEMataró.

Durant la roda de premsa feta aquest matí, la regidora Morón ha aplaudit la decisió per evitar que “ aquesta persona pugui seguir mentint i enganyant els mataronins i la resta de formacions polítiques ”.

La regidora de VOLEMataró ha destacat “el compromís que té amb Mataró i els mataronins”, un compromís que té com a conseqüència “que la gent de la ciutat confiï cada vegada més amb nosaltres perquè veuen que estem aquí per resoldre els seus problemes de feina, habitatge, abusos d’empreses …”.

Sobre la resolució de la comissió de garanties ha mencionat que “no entenc perquè el protagonisme me l’emporto jo quan només se’m demana que deixi d’exercir, temporalment, feines internes dins el partit”. En aquest punt ha afegit, “el més important d’aquesta resolució és que fan fora una persona que ens ha mentit”. Per això, Morón també ha donat les gràcies a la direcció de Podem que avui ha tingut representació durant la roda de premsa feta a l’Ajuntament. La mateixa direcció ha dit que per ells només “Montse Morón i VOLEMataró” representen Podem a la ciutat.

El govern de Mataró no funciona i paralitza la ciutat

Els últims dies hem assistit, una vegada més com a espectadors, d’un nou episodi del “culebrot” entre el PSC i el PDeCAT. El pacte entre els socialistes i els convergents fa aigües perquè en cap moment es va pensar a governar Mataró, sinó en repartir-se el poder, les regidories i els càrrecs i quedar-se asseguts a la cadira fins al 2019.

El govern és incapaç d’acabar res i com a conseqüència, Mataró és incapaç d’avançar i progressar. No hi ha projectes o programes damunt la taula que es puguin tirar endavant abans del maig del 2019.

A més, la distància que manté el govern amb els mataronins és la mateixa que aplica a l’oposició. Res de diàleg, res de comunicació i com qualsevol altra mataroní, sabem l’actualitat gràcies als mitjans de comunicació.

Ara mateix la ciutat va a la deriva i sort en tenim dels ciutadans que cada dia tiren endavant Mataró. VOLEMataró, el principal partit de l’oposició, manté un estricte control al govern i per això demanem al govern:

 • Posar data al Pla de Mobilitat (l’actual és del 1995 i des del 2015 estem exigint-ne un de nou).
 • Presentar el Pla de Salut que esperem des de fa 2 anys.
 • No volem una altra pròrroga amb el contracte de Mataró Bus. Aquesta empresa sembla trencar el plec de condicions i no respecta els drets dels treballadors, dóna un servei públic insuficient. El 2015 el govern es va comprometre a passar un informe i estudiar la possible remunicipalització.
 • La reconstrucció immediata del mur del camp de futbol de Cerdanyola.
 • Els inspectors de la zona blava se senten maltractats per l’empresa i des de fa més d’un any, el govern entre els socialistes i convergents es van comprometre a assumir la seva gestió per millorar la seva situació. Evidentment, el govern segueix sense fer res de res.
 • Fa dos anys que esperem les conclusions de la comissió per la reconversió de PUMSA.
 • El projecte de patis oberts de Cirera segueix aturat i és molt necessari davant la manca d’espais públics on les persones puguin jugar a pilota i exercir el seu dret a l’oci i el lleure.
 • Fa 11 anys que el govern socialista té pendent posar en marxa els horts urbans de la ciutat. No han mogut ni un dit i la feina la fan els veïns i veïnes.

Mataró es mereix un govern que treballi pels mataronins i les mataronines, per fer-los la vida més fàcil i millorar la ciutat.

Si en els pròxims dies no veiem un canvi dràstic del govern sociovergent, prendrem les mesures que considerem necessàries per protegir el futur de la ciutat de Mataró.

Estem oberts a escoltar al Govern sobre les Ordenances Fiscals

Tenim les vies obertes amb el Govern de l’Ajuntament per treballar en comú amb les ordenances fiscals de 2017. Per això els hi hem fet unes propostes que pensem que pot ser beneficiós per a la ciutadania.

Des de VOLEMataró hem treballat amb un grup de persones del nostre partit les ordenances fiscals 2017, analitzant les que el Govern de l’Ajuntament ens ha ofert. En bona part d’elles estem d’acord, però volem estrènyer una mica més, i per això hem presentat unes propostes al propi Govern. Les vies estan obertes per poder parlar i negociar per poder tenir unes ordenances fiscals que sigui beneficiós per a la ciutadania. Esperem amb aquesta negociació a que ens aprovin al menys el 90% de les propostes que hem treballat amb el grup per poder recolzar a les persones que ho estan passant pitjor a la nostre ciutat.

Instem al Govern a complir el Prec sobre el “Triangle” de Molins

El Govern ens va acceptar un prec del passat mes de juliol sobre el «Triangle» de Molins. Actualment ens ha passat una proposta econòmica sobre l’arranjament de la zona que inclou la neteja de l’espai, la seva il·luminació i l’anivellació del terreny; que no veiem gaire excessiu, desprès de veure el que s’ha gastat en altres espais. Ronda els 70.000 euros per donar dignitat a un barri que ha estat molt abandonat pel Consistori.

El «Triangle» de Molins es un espai que dòna vida no només al barri de Molins, sinó també als seus barris veïnals. El seu aparcament, dins d’un barri que te carència, a més potencia el mercat de proximitat. Hem d’incentivar el motor econòmic del comerç a Molins.

Ja vàrem avisar sobre el mur del Camp de futbol de Cerdanyola

Com ja sabeu amb les pluges del passat 11 d’octubre, part del mur del Camp de futbol de Cerdanyola es va caure. Nosaltres, al ple del mes de juny ja varem presentar un Prec instant al Govern que ho solucionés urgentment. El Govern ens va fer la proposta de reparar-ho segmentadament, però ara demanem que es repari tot el mur, per evitar més riscos com el que va passar el passat dimarts.

Repercussió a la premsa

M1TV: VOLEMataró es mostra predisposada a negociar les ordenances