Entrades

Les Primàries de VOLEMataró – SOM Alternativa

Aquest cap de setmana, 24 i 25 de novembre tindrà lloc les primàries a VOLEMataró – SOM Alternativa.  L’horari és de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. El resultat es donarà a conèixer en una roda de premsa el dilluns 26 de novembre a les 19 hores al mateix local de VOLEMataró.

A les primàries podran votar totes les persones adherides al partit. Les votacions serviran per ratificar Montse Morón com a cap de llista, que ja ha rebut el suport unànime i as més a més, els votants podran decidir les persones que formen part de la candidatura que es presentarà al mes de maig en dos trams: del 2 al 7 i del 8 fins al 25. Per tancar la llista electoral es posaràn dues persones de renom.

A continuació us posem, per ordre alfabètic els vídeos d’alguns de les persones que van a la llista electoral:

Manuel Conejo

Luigi Domingo

Mari Carmen Domínguez

Juan José Fernández

Mari Carmen González

José Antonio Lara

David Lloveras

Montse Morón

Adam Pardo

Pedro Pérez

Pedro Rama

Antonio Solana

Gulnur Zamanova

VOLEMataró torna al Ple Municipal en més força que mai

Des de VOLEMataró emprenem l’any polític amb més força que mai, per estar sempre al costat dels més desfavorits a la nostra ciutat de Mataró. En el ple municipal del mes de setembre presentem una Declaració Institucional i una Proposta de Resolució per poder pal·liar la pobresa extrema que hi ha a Mataró. També presentem un Prec del jovent del Barri de Cerdanyola que ens han portat sobre la construcció d’una pista d’skate. 

Aquest dilluns presentem a la Junta de Portaveus la Declaració Institucional perquè l’Ajuntament coordini i sol·liciti a les administracions supramunicipals la creació d’un Banc de Terres i el ferm compromís per organitzar, garantir i potenciar un Banc de Terres a Mataró i la comarca.

Instem a la Generalitat, la Diputació de Barcelona i al Consell Comarcal per a la creació d’un Banc de terres en Mataró i la Comarca. Sol·licitem a la Diputació de Barcelona un estudi tècnic, econòmic i universitari sobre els recursos i necessitats per fer possible el projecte i la creació del Banc de Terres. Instem a la Conselleria de Medi Ambient perquè s’involucri en aquest projecte en tota la seva amplitud. Medi ambient, Ocupació, Educació i Agricultura, totes aquestes àrees coordinades amb l’Ajuntament. És a dir, instem a la Generalitat a una coordinació efectiva de recursos i eines per fer eficaç i efectiu el Banc de Terres. Des de l’ajuntament coordinar-se amb la Generalitat en la creació de bases públiques que recullen la informació de finques abandonades i/o interessats a conrear les terres, a través de Cooperatives, associacions i/o persones interessades a treballar la terra. Per últim, instem al Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Pesca s’involucri en la defensa i producció sostenible del Banc de Terres dotant de recursos econòmics i impulsant polítiques educatives públiques en els diferents territoris per acompanyar i coordinar amb suport econòmic projectes sostenibles.

Uns Serveis Socials reforçats per l’emergència actual

Per altra banda presentem una Proposta de Resolució per pal·liar i donar suport a les famílies que estan patint desnonaments a Mataró, des de l’ajuntament, amb una eina efectiva i concreta com la creació d’un equip en Benestar social de professionals que es dediquin a fer un acompanyament digne, en tot aquest procés d’emergència social.

Des del nostre Grup i amb la responsabilitat que ens ocupa en aquest Consistori, volem donar i reclamar l’atenció del govern davant l’emergència social que un 16% dels ciutadans/nes de Mataró pateixen sense que es doni una resposta social, econòmica i política efectiva. Identificada aquesta necessitat en determinats barris de la societat mataronina amb el perill de segregació pertinent.

Un 42% des de l’any 1995 és el que es destina del pressupost estatal a resoldre pilars de Benestar Social, molt juny dels països nòrdics que inverteixen entre un 50% i 70% del PIB han garantit l’estat de benestar amb el ferm convenciment que una societat avança sempre es redueixen les desigualtats socials. Aquesta és la fita final de VOLEMataró, prioritzar en l’agenda del Consistori les emergències socials i sobretot, donar una empenta constructiva als serveis socials en Mataró.

Des de l’any 2015 han estat moltes les reunions amb Serveis Socials, per fer el protocol de l’aigua treballat amb altres Grups i els tècnics d’AMSA. Sol·licitar una auditoria de gestió per conèixer la situació actual de serveis socials després de la crisi estructural patida des del 2008.

Vam sol·licitar en aquestes diverses reunions acompanyaments en els desnonaments habitacionals per part de les treballadores socials, per la qual no vàrem rebre cap resposta clarificadora del tema, malgrat aprovar-nos en determinats precs, preguntes, protocols i altres feines presentades des del Grup Municipal a aquest govern i al mateix Consistori.

En els últims mesos hem assistit a tot un seguit de desnonaments, molt durs en aquesta ciutat, a on els jutjats donen nombres elevats mes darrer mes a Mataró. Estem parlant d’una mitjana de 8 desnonaments al mes arribant alguns mesos a 14. Els funcionaris i jutges de Mataró es veuen desbordats i en els desnonaments, negociacions prèvies les famílies no són acompanyades en tot el procés, d’inici al final, per les treballadores socials de Serveis Socials. El fet de tants desnonaments té un impacte social que afecta centenars de famílies, que es veuen obligades a acollir a altres familiars a aglutinar-se en pisos tal com succeïa en la dècada dels 60 en aquesta ciutat. Actualment estem visquem un retrocés social i històric, sense que l’Ajuntament posi tots els recursos i eines al servei de la gent. Si parlem d’impacte econòmic, per les famílies i les Institucions, junt amb el tercer sector és brutal. Només cal mirar els ITEMS de la ciutat a qualsevol estadística de l’IDESCAT i la pobresa de Mataró i els seus ciutadans, sempre per sota de la mitjana catalana d’altres ciutats.

En el 2016 en ajuda alimentaria a menors en risc dins del Municipi de Mataró un 4,6% sobre la població total, expedients informatius el mateix any un 66,3%, la renda bruta disponible en Mataró és de 14.100 €, és a dir uns 6,3 punts per sota que la mitjana catalana d’altres ciutats. Aquests és una part del context del nostre Municipi.

Ara farà tres anys que van presentar un prec sol·licitant una auditoria de gestió per millorar, diagnosticar i ajudar als treballadors/es i usuaris de Benestar Social. Va ser aprovat per a la llavors Regidora del moment Isabel Martínez. Mai més hem sabut del tema, malgrat la ja coneguda insistència del nostre Grup Municipal en especial en aquest tema.

És per tot això que proposen al Consistori els següents acords:

  1. Proposar l’auditoria de gestió, diagnosis del servei de Benestar Social de manera urgent.
  2. Fer l’estudi econòmic per dotar d’un equip de professionals, mentre duri la situació de crisis habitacional que estem patim a Mataró. Aquest equip d’experts es compondria d’un/a Psicòleg, Mediador i dues Treballadores Socials, que tractin la urgència, prevenció i acompanyament que doni’m suport als tècnics de Benestar Social, que ja funcionen, i a les famílies.
  3. Proposar una revisió de barems i criteris respecte als ajuts en general, especialment als relacionats amb alimentació.
  4. Informar els Grups Municipals, Consell i Tercer Sector implicat i Plataformes del resultat.

Des de VOLEMataró estem amb el compromís de lluita per tenir una ciutat a la qual sentir-nos la capital del Maresme i poder anar amb el cap ben alt que aquí si es fan les coses bé, amb sentit comú i pensant amb les mataronines i mataronins. A pesar dels entrebancs que ens vulguin donar alguns partits polítics que es veuen molt nerviosos per les eleccions que s’apropen. Nosaltres seguim i seguirem al mateix rumb per afavorir als més desafavorits i fer justícia, torna l’Ajuntament al poble.

Skate pel jovent del Barri de Cerdanyola

Presentem un Prec del jovent del Barri de Cerdanyola que ens han portat sobre la construcció d’una pista d’skate.

La manca d’espais en el barri de Cerdanyola per la gent jove, puguin practicar SKATE en una pista adequada, un Grup de joves amb edats compreses entre 14 i 16 anys es veuen obligats a desplaçar-se a la zona del polígon, les Hortes del Camí del Ral per poder gaudir d’aquests esport que tant ens motiva, ens permet practicar un esport col·laboratiu i no pas competitiu, de forma gratuïta i per a tothom.

Per aquests motiu i davant la nova construcció del nou parc que estarà situat a la ronda Bellavista, al Grup Municipal de VOLEMataró, proposa al ple de l’ajuntament de Mataró, el següent acord:

  1. La construcció d’un Skate Park en aquesta zona, ja que en aquests barri hi ha molts joves que voldrien gaudir d’aquests esport en un dels barris que més població te i amb un dels índex de joves mes alt de Mataró. (La gent jove som futur i construint Mataró).

persones

Una altre mala gestió. Sabem que hi ha molta gent que opina que la Festa al Cel no és una bona opció per a Mataró i la convidem a manifestar-ho.

VOLEMataró i els seus membres ens hem afegit a dir:

“A Mataró no ens cal la Festa al Cel”

Per tot plegat, som moltes les persones, col·lectius, entitats i moviments de la ciutat que reclamem a l’Ajuntament de Mataró que deixi de promoure i organitzar la Festa al Cel. Alhora, emplacem a encetar un debat ciutadà per repensar els espais i els esdeveniments que han de servir per projectar la ciutat de Mataró.

Afegeix-te a les persones i entitats que diem:
“A Mataró no ens cal la Festa al Cel”

ENLLAÇOS

Llegeix el manifest “A Mataró no ens cal la Festa al Cel”

 

Adheriu-vos al manifest (entitats)

 

Adhereix-te al manifest (persones individuals)

 

Actualització (2017)

Mataró cancel·la l’exhibició , Calella i Santa Susanna se la treuen de sobre. El 2017 es fa en Terres de Lleida, a l’aeroport d’Alguaire. Barcelona va deixar d’acollir-la el 2013, per recaure a Mataró de 2014 a 2016. Però dos mesos abans que tingués lloc al 2016, l’alcalde va anunciar que se suspenia per motius econòmics. Ara, malgrat que s’hagi suspès, l’Ajuntament de Mataró assumeix els costos derivats de la cancel·lació, que podrien arribar a uns 46.000 euros. Un altre mala gestió d’un govern sociovergent.

Pressupost 2016 – Ple Extraordinari d’abril

Aprovat el pressupost pel 2016 amb els vots del PP i les abstencions d’ERC-MES, VOLEMataró i ICV-EUiA. El debat en l’augment en la partida social va centrar les quasi dues hores del Ple.

Per nosaltres el Pla de Xoc, donat l’atur estructural i crític de Mataró i l’augment de les demandes de nombroses families mataronines a Benestar Social, fa imprescindible una acció directa que continuem reclamant. Som coneixedors que les competències per enfrontar aquesta situació socio-económica  son supra-municipals.

Montse Morón

Montse Morón

En aquest Pressupost tenim pendent el Pla de Xoc o d’emergència. Tot i això, hem d’analitzar les millores que hi han hagut arrel de les negociacions amb el govern. Durant el procés d’al·legacions se’ns ha tingut en compte la majoria de les presentades. Al·legacions que parlen de millores en el Espai Públic. Intervenció en l’accessibilitat universal amb el trencament de barreres arquitectòniques tant a la platja com a les zones esportives. Un sector molt oblidat sovint el de la Diversitat Funcional. Promoció económica enfocada en els segments de la població més vulnerables (joves i majors de 45 anys), copejats durament en aquesta crisis econòmica. Recuperar-les i tendir ponts des del Consistori es urgent. Cosa que dins les modificacions es planteja les escoles bressols garantir el servei que sigui de qualitat. L’arbrat el pla director demandat insistentment pel nostre grup municipal. Tots aquestes modificacions pressupostàries donades aquests dies. Es a dir, destinar un milió d’euros en establir una nova direcció de ciutat anant cap a un model menys desigual. Es el que ens ha fet donar una oportunitat aquest govern.

Som conscients que es una data avançada de l’any per l’aprovació  dels mateixos. Per això i amb moltes mancances hem optat per ser constructius, cor-responsables per votar uns pressupostos amb millores. Hem tingut molt de debat intern, però just ahir es va aprobar al Congrés la tramitació de la Llei 25, que inclou un Pla de Xoc ampli. El que ens permetrà l’any vinent començar de forma local lo més urgent. Però ja tindrem en marxa programes-partides de ciutat sostenible, pla director de l’arbrat, millores accessibilitat el que permetrà una continuïtat.

Sarai Martínez

Sarai Martínez

Demanem el compromís per part del Govern d’afrontar la motxilla pesada de PUMSA. Un monogràfic amb debat social i participatiu soci-polític. Definició de funcions, evolució i futur,… Recordem que deben 45 milions de deute que ofeguen les nostres arques. 7 milions afrontem aquest any i 18 milions destinats als préstecs i Bancs. Cosa que no ens permet recolzar els pressupostos. Mentre els nostres veïns ho passen amb moltes dificultats econòmiques, exclusió social o vulnerabilitat.

Hem decidit desprès de passar-ho per Assemblea abstenir-nos de forma crítica però facilitant l’inici d’una nova direcció on les persones i les seves necessitats siguin el centre i Mataró recuperi a més e seu Valor de Ciutat amb espais verds, cohesió social, rumb cultural, ajuda als comerciants de la ciutat. En definitiva, establint ponts de diàleg per construir, millorar i reformar l’actual model ciutat cap a un de més i millor distribució de la riquesa. Un Pla de Mobilitat modern, innovador i integrador d’una ciutat més amable i sostenible.

Esperem que pel bé comú i col·lectiu aquest gest de cor-responsabilitat sigui un inici de canvi tan necessari d’il·lusió i progrés per la nostre ciutat i la nostre gent. El nostre compromís, treball i esforç el trobarà en aquesta direcció sumant i no restant. Ara si, ens tindran vigilants, exercint el control que toca i pel que som a les Institucions.

El nostre objectiu recuperar Mataró fer una ciutat forta i productiva. Però no ens podem permetre aturar-nos. Trencar aquestes dinàmiques de caiguda social. Anirem insistint en el nou projecte de 2017. Somiar una ciutat sense Festa del Cel. Mataró ha d’anar a deixar de desenvolupar un sistema assistencialista a un garantiste. Un cop més sería bo eliminar la Festa del Cel. Des de dins el projecte lluitarem i treballarem per fer possible un canvi de model.

Us passem la totalitat del Ple per si el voleu tornar a veure. Enllaç al Ple de YouTube.

Us passem la resposta a les al·legacions que va interposar VOLEMataró i la valoració de les al·legacions del PAM i el Pressupost 2016 de tots els partits.

Resposta Al·legacions VOLEMataró

VALORACIÓ AL·LEGACIONS PAM i PRESSUPOST 2016

Homenatge a Andrés Bódalo
Llibertat Andrés Bódalo

Llibertat Andrés Bódalo

A la intervenció de Montse Morón, les dues regidores es varen posar una samarreta demanant la llibertad del sindicalista del SAT i membre de Podemos Andrés Bódalo.

La PAC fa presencia al Ple.
La PAC al Ple

La PAC al Ple

La PAC va fer acte de presencia davant de l’Ajuntament escenificant la mort de Mataró per aquests pressupostos.

Fotos