VOLEMataró vol uns pressupostos més socials

Des de VOLEMataró hem posat damunt la taula les claus per poder abstenir-nos als pressupostos de 2019.

Primer. Demanem, reclamem, el milió tres-cents mil euros aprovats per unanimitat en la proposta de resolució en l’últim ple que ve directament dels diners de PUMSA, producte de l’especulació, ja que considerem que aquests diners ha d’anar per crear un projecte amb cara i ulls, de tipus cooperatiu a poder ser, d’habitatge, d’habitatge social i habitatge assequible. Amb la qual cosa no havíem de tocar el pressupost municipal i seguir endeutar-nos. Tot la resta és augmentar un deute que ens té asfixiats.

Segon. Mantenir els sis-cents mil euros que s’estan mantenint, que són gràcies a una al·legació que presentem en el 2015 pel que fa al “conteix i retracte”, és a dir estem parlant ja d’un milió noucents mil euros, sense pressupost, sense haver d’endeutar-nos.

Tercer. Donar set-cents mil euros per al contracte programa de serveis socials. Menys és un insult cap a la ciutadania, donada la situació d’emergència i de pobresa energètica que estem vivint en aquesta ciutat de Mataró; donada l’enorme demanda de persones i famílies que ho estan passant francament malament.

Quart. Joventut. Donar una ampliació econòmica d’uns vuitanta mil euros a l’àrea de joventut per començar a desenvolupar de debò polítiques i espais dignes per a la joventut.

Cinquè. Quaranta mil euros per a igualtat i benestar social.

Sisè. Seguim apostant per una major neteja en tota la ciutat. Millorar i revisar el contracte programa de gestió de residus com FCC.

Setè. Dotar de pressupost la proposta que se’ns va aprovar per unanimitat, la Declaració Institucional sobre la creació d’un banc de terres digne, que d’ocupació i garanteixi el sector primari, és a dir, que siguem capaços de tenir producte de proximitat ecològic.

Vuitè. Seguir treballant en el “Impuls del Centre”, però dotar-ho d’una quantitat econòmica pressupostària perquè es crea un projecte real, que es compleixi amb calendari i amb una dotació econòmica inicial.

Novè. Dotar el pla de mobilitat perquè es comença a dur a terme i Mataró comenci evolucionar.

Aquests són els punts que hem demanat. Són punts que perfectament es poden dur a terme. Nosaltres no anem a fer com altres partits, fer-nos una foto i un xec en blanc al partit socialista. El PSC de debò vol fer uns pressupostos més socials? El que li estem exigint, perquè és una exigència, són mínims així que esperem que el partit socialista recuperi la coherència, es deixi de fer electoralisme a sis mesos de les eleccions i es preocupi per la ciutat de Mataró. Es preocupi per la gent de Mataró i compleixi fins al final del mandat amb les seves obligacions i amb el seu treball.

Estan venent fum, no han deixat de vendre fum des que van plantejar el  “Corte Inglés” i un altre tipus de projectes que mai de la vida han dut a terme, ni es durant a terme. Estem davant uns pressupostos continuistes que mantenen el deute, que permet un pla d’ajust que la ciutat de Mataró no es mereix. Ells han estat els causants, juntament amb el tripartit en en els quals estava ICV, ara Comunes. Tornen a retrobar-se.