Propostes que presenta VOLEMataró al ple ordinari del mes de juny de 2018

Aquest 7 de juny, a les 19 hores, tenim el Ple Ordinari a l’Ajuntament de Mataró. Aquí podeu obtenir l’ordre del dia i si no podeu anar a l’Ajuntament us passem on el podeu veure en directe. Recordem que a les 18:30 tenim l’Audiència Prèvia. Des de VOLEMataró presentem una Proposta de Resolució i dos precs.

Proposta de Resolució que presenta el grup municipal de VOLEMataró per a la instal·lació d’una porta automàtica en la planta baixa de l’Ajuntament

La proposta de resolució ve per atendre varies demandes de la ciutadania respecte a la porta de vidre interior de l’Ajuntament. Són moltes les queixes que estem rebent per part dels cuitadans i cuitadanes de Mataró, a l’hora de poder accedir a la planta baixa de l’Ajuntament per realizar qualsevol tràmit administratiu en les oficines d’Atenció al ciutadà, o per fer alguna pregunta sobre qualsevol tema en concret.

Aquestes queixes són degudes al fet que les portes d’accés a l’interior no són automàtiques, sobretot per facilitar l’accés, ja sigui per persones majors, persones amb diversitat funcional, i o famílies amb cotxets.
Atès que per poder entrar o sortir han de demanar ajuda al conserge, o a qualsevol ciutadà que es trobi a prop.

En definitiva, creiem que seria important que es tinguéssim en compte aquestes incomoditats i dificultats d’accés. Per tal de facilitar els tràmits i/o visites a l’Ajuntament a tots els ciutadans/nes de Mataró. Complint amb l’establert a les lleis europees, d’eliminació de barreres facilitant l’accés a la casa Gran, per tothom.

També donem suport a la Proposta de Resolució que presenta el grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular, amb el suport de CiU i ERC-MES, a favor de l’exercici de la llibertat d’expressió als espais públics de la ciutat.

Prec que presenta el grup municipal de VOLEMataró per sol.licitar una placa commemorativa que recordi als quatre alpinistes que van perdre la vida el setembre de 1987 a l’expedició de Lots he Shar

A petició d’un col·lectiu de mataronins, se’ns ha sol·licitat l’encàrrec de recordar i reconèixer als alpinistes mataronins que van perdre la vida realitzant una expedició, sorpresos per allaus.

Mataró es testimoni de la placa, ubicada en la plaça de Toni Sors, científic, alpinista de reconegut prestigi que havia conquerit els “pics de l’Himalaya” . Aquests gest honora a la ciutat pel reconeixement i record d’aquest santvicentí maresmenc.

Fet que compartim, però han estat varis veïns de Mataró que no entenem el motiu de que no s’esmenti en la mateixa plaça, als altres dos Mataronins alpinistes, que acompanyaven a Sors en la mateixa expedició i que van tenir el mateix final.

Prec que presenta el grup municipal de VOLEMataró sobre l’aixecament de les vies del Tramvia a Puig i Cadafalch

A les obres que està realitzant l’empresa VIALSER per les canonades d’Aigües de Mataró, ens trobem que al aixecar l’asfalt queden en descobert les vies del Tramvia de Mataró a Argentona en el seu pas per l’Avinguda Puig i Cadafalch. La nostra sorpresa es veure que s’estan retirant i emportant-se-les a un lloc desconegut. (un patrimoni històric, que representa a una de les èpoques més revolucionaries i productives de Mataró).

Entenem que aquestes vies formen part del patrimoni del barri i de la ciutat, quan era una època gloriosa per Cerdanyola.

Per la qual cosa plantegem al Consistori el següent :

  1. Crear un carril bici a l’Avinguda Puig i Cadafalch, a on les vies siguin les protagonistes. Així enllaçarà amb l’anella verda de Mataró.
  2. O deixar-les sobre l’asfalt i que siguin testimoni del barri i riquesa cultural, tal i com s’ha fet a ciutats d’Europa.

Ordre del dia

Emissió en directe