ICV-EUiA i VOLEMataró presenten una moció per defensar la lluita contra la pobresa energètica i l’emergència habitacional

Els dos grups d’esquerres critiquen que el govern en funcions del PP recorri la llei catalana de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica i exigeixen que la Generalitat prengui mesures concretes per lluitar contra aquesta xacra social.

Els grups municipals d’ICV-EUiA i VOLEMataró han unit esforços i han presentant a l’Ajuntament una declaració institucional per defensar les polítiques de lluita contra la pobresa energètica i l’emergència habitacional. Els dos grups d’esquerres critiquen enèrgicament l’actitud del govern en funcions del Partit Popular, que recentment va recórrer davant del Tribunal Constitucional alguns articles de la Llei del Parlament de Catalunya 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Cal recordar que es tracta d’una llei aprovada per unanimitat al parlament català.

De la mateixa forma, el regidor Esteve Martínez Ruiz (ICV-EUiA) i les regidores Montse Morón Gámiz i Sarai Martínez Vega (VOLEMataró) han exigit que l’Ajuntament de Mataró segueixi atenent les persones que puguin estar afectades per aquest recurs del govern del PP a la Llei 24/2015.

A la declaració institucional presentada a l’Ajuntament de Mataró s’exigeix al govern que es retiri immediatament el recurs presentat davant del Tribunal Constitucional contra aquesta llei catalana, i es dóna suport als acords presos a la cimera sobre la Llei que va tenir lloc el passat 3 de maig entre el govern de la Generalitat, els ens locals i els grups promotors de la Iniciativa legislativa popular de l’habitatge i la pobresa energètica. A la mateixa declaració, s’insta el govern de la Generalitat a mobilitzar els immobles en mal estat de conservació i, en aplicació de la Llei 18/2007, posar-los a disposició de les famílies i persones que els puguin necessitar. També s’insta la Generalitat a aprovar una partida extraordinària destinada a ajuts al pagament del lloguer per evitar desnonaments de lloguers.

Document de la moció en pdf

Font: http://www.iniciativa.cat/ca/news/icv-euia-i-volemataro-presenten-mocio-defensar-lluita-pobresa-energetica-i-lemergencia